Τα καλύτερα εστιατόρια αυτή τη στιγμή στον Βόλο & το Πήλιο
Πού τρώνε οι ντόπιοι αυτόν τον καιρό; Σε ποια εστιατόρια σχηματίζονται ουρές; Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τα πιο ΗΟΤ και δημοφιλή εστιατόρια για το ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2024 στον Βόλο και το Πήλιο:
1. Τα Μαγειράκια (νέα εισαγωγή)
Ο Άγιος Βλάσιος, ένα χωριό άγνωστο στους περισσότερους επισκέπτες του Πηλίου, έχει μετατραπεί σε γαστρονομικό προορισμό. Η γαστρονομική εμπειρία στα Μαγειράκια είναι μία απόλαυση από την αρχή μέχρι το τέλος. Η διαδρομή μέσα στο δάσος, η θέα από το εστιατόριο στον Παγασητικό και την Όθρυ, η ταχύτητα στο σέρβις και φυσικά οι γεύσεις στο πιάτο σας. Ο Αχιλλέας και η Κατερίνα στην κουζίνα είναι επαγγελματίες μάγειρες και δημιουργούν πιάτα που δεν έχετε φάει πουθενά αλλού στο Πήλιο.
2. Agora 1955 (#1 πέρυσι)
Η Agora 1955 είναι το στολίδι της Πορταριάς, ένα καλαίσθητο εστιατόριο που φιλοξενεί στα πιάτα του όλο το Πήλιο και τον Βόλο. Ελάτε για πρωινό, μεσημεριανό, ή βραδινό και συνοδέψτε τα πιάτα σας με σπιτική λεμονάδα αρωματισμένη με λεβάντα ή ντόπιες μπύρες (έχουν όλη τη συλλογή). Στον ίδιο χώρο ένα καλοστημένο μαγαζάκι κρύβει στα ράφια του τοπικούς γευστικούς θησαυρούς.
3. Ουζερί Καρακατσάνης (#4 πέρυσι)
Ο Έλληνας MasterChef Τιμολέων Διαμαντής αφού επέστρεψε στις ρίζες του, στη Νέα Ιωνία Βόλου, κάνει εκείνο που γνωρίζει καλύτερα. Στο ανακαινισμένο Ουζερί Καρακατσάνης, ετοιμάζει βολιώτικες και πηλιορείτικες γεύσεις, όλες αυθεντικές και χειροποίητες με θαλασσινά που ψήνονται στα κάρβουνα. Πιείτε τσιπουράκι με μεζέδες ή παραγγείλτε από το μενού ασυνήθιστα πιάτα. Κάποιες μέρες σερβίρεται απίθανη ψαρόσουπα!
4. Η Πλατεία μας (#6 πέρυσι)
Στην όμορφη πλατεία του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, οι ιδοκτήτες μαγειρεύουν με κέφι και μεράκι και κάθε Κυριακή μεσημέρι γίνεται χαμός για τα ψητά κρέατα που ετοιμάζουν στη σούβλα (αρνάκι, χοιρινό και πρόβειο κοντοσούβλι). Δοκιμάστε όμως και τα μαγειρευτά τους, και κυρίως το σπετζοφάι τους, ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει στο Πήλιο.
5. Μεζέν (#8 πέρυσι)
Οι βολιώτες συνεχίζουν να αγαπούν το στενό της Αλοννήσου και το γευστικό καταφύγιο του Μεζέν που τον τελευταίο καιρό εκτός από θαλασσινά σερβίρει και κάποια πιάτα με κρεατικά. Εδώ παντρεύεται το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Η τσιπούρα βουτάει σε panko με πορτοκάλι, ο τόνος παίρνει μορφή hot dog, και το μυλοκόπι σερβίρεται σε μπριζολάκια.
6. Αχίλλειον Φουαγιέ (#10 πέρυσι)
Σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της παραλίας, οι Βολιώτες απολαμβάνουν τον ήλιο, τη θάλασσα και προσεγμένα πιάτα όλες τις ώρες της μέρας. Στο Αχίλλειο το brunch γίνεται επιτέλους αγαπημένη συνήθεια και ο καφές μπορεί να συνοδευτεί με πανέμορφα open-faced σάντουιτς. Καλομαγειρεμένα steaks, burgers και πιάτα με ζυμαρικά θα σας χορτάσουν, αν και θα πρέπει σίγουρα να αφήσετε χώρο για επιδόρπιο. Τα γλυκά τους αλλάζουν σχεδόν καθημερινά και είναι θεϊκά.
7. Λέπι Τσίπουρο & Μεζές (#5 πέρυσι)
Αν και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της παραλίας δίπλα σε άλλα τουριστικά τσιπουράδικα, το Λέπι διαφέρει από τους ανταγωνιστές του. Ποιοτικοί μεζέδες, γρήγορο και φιλικό σέρβις. Τα τραγανά φιλετάκια γαύρου, το καπνιστό σκουμπρί, και η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κόκκινο πιπέρι σερβίρονται στα πρώτα τσίπουρα και θα σας ανοίξουν την όρεξη για έναν ακόμη «γύρο».
8. Μαϊστράλι (νέα εισαγωγή)
Από το περασμένο καλοκαίρι το Μαϊστράλι στην Αγριά είναι σχεδόν πάντα γεμάτο όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα λαϊκό τσιπουράδικο που αγάπησαν οι Βολιώτες για τα απλά και καλομαγειρεμένα πιάτα του. Δίπλα ακριβώς στη θάλασσα οι ώρες περνούν αργόσυρτα με άρωμα γλυκάνισου και άνιθου από το μυδοπίλαφο που σερβίρεται στον δεύτερο γύρο τσίπουρων.
9. Cookάκι (νέα εισαγωγή)
Ένα γαστροταβερνείο που έλειπε από τον Βόλο, ο οποίος πνίγεται στα τσιπουράδικα. Δίπλα σχεδόν στον Άγιο Κωνσταντίνο θα φάτε πηλιορείτικο σπετζοφάι, ψητά κρέατα, γιουβέτσι γαρίδας και ωραίες σαλάτες, όλα μαγειρεμένα από τον σεφ Βασίλη Συρταριώτη.
10. Lola e Luna (νέα εισαγωγή)
Αυθεντική ιταλική κουζίνα στον Βόλο; Ναι! Απέναντι από το Ξενοδοχείο Ξενία, τα πιάτα του Lola e Luna ταξιδεύουν τους βολιώτες στις ιταλικές τραττορίες και νικούν στην άνιση μάχη τσίπουρο vs κρασί.