Πηλιορείτικη Γαστρονομία
Εξαιρετικές πρώτες ύλες, τοπικές σπεσιαλιτέ, ποιοτική ψαροφαγία, και σπιτίσια μαγειρική, συνθέτουν τη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή του Πηλίου.
Η πηλιορείτικη γαστρονομία είναι πολυποίκιλη και συνάμα παραδοσιακή: φρέσκα θαλασσινά στο νότιο Πήλιο, πίτες και ψητά κρέατα στα ορεινά χωριά, τσιπουρομεζέδες στην πόλη του Βόλου και νόστιμα ντόπια φρούτα και λαχανικά.
Το πιο εύφορο βουνό της Ελλάδας έχει πληθώρα από προϊόντα με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) όπως το φιρίκι Πηλίου, τα μήλα Ζαγοράς, η κονσερβολιά Πηλίου Βόλου και τα γαλακτοκομικά κασέρι, φέτα, μανούρι, γαλοτύρι και μπάτζος Βόλου που βρήκαν επιτέλους τη θέση τους στα τοπικά εστιατόρια.
Την τελευταία δεκαετία το γευστικό σκηνικό του Βόλου άλλαξε και είναι συναρπαστικότερο από ποτέ!