Ξενάγηση Στον Κόσμο Της Ελιάς Πηλίου
Ανακαλύψτε το «υγρό χρυσάφι» του Πηλίου και μια από τις πιο παλιές γεωργικές παραδόσεις του Βουνού των Κενταύρων. Εδώ και αιώνες, η καλλιέργεια της ελιάς και η παραγωγή ελαιόλαδου αποτελούν πηγή χαράς και περηφάνιας για τους Πηλιορείτες. Αν αγαπάτε τη φύση και το πάντρεμα της παράδοσης με την τεχνολογία, αυτή η ξενάγηση θα σας μείνει αξέχαστη!
Θα επισκεφτούμε μαζί το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο της οικογένειας Βολιώτη για να γνωρίσουμε την ιστορία της καλλιέργειας των ελαιόδεντρων, τη σημασία της ελιάς στην αρχαία και σύγχρονη Ελλάδα, τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος, και την αξιοποίηση του δέντρου από το οποίο τίποτα απολύτως δεν πάει χαμένο! Φύλλα, κουκούτσια, κλαδιά, καρποί, παλιό λάδι ή λάδι κακής ποιότητας, όλα όσα μας δίνει η ελιά είναι χρήσιμα και αξιοποιούνται από τον άνθρωπο!
Κατά την ξενάγησή μας μέσα στο ελαιοτριβείο θα μιλήσουμε για την παραγωγή ελαιόλαδου με τη σύγχρονη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης που μας δίνει ένα από τα πιο εύγευστα και θρεπτικά ελαιόλαδα.
Στο τέλος της ξενάγησης ακολουθεί γευσιγνωσία! Στο Πήλιο, το ελαιόλαδο παράγεται από συγκεκριμένες ποικιλίες ελιάς (Βολιώτικη ή χονδρολιά), έχει γεύση πικάντικη και άρωμα από φρεσκοκομμένα χόρτα. Στο ελαιοτριβείο θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε Πηλιορείτικο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αγουρέλαιο. Θα εκπλαγείτε από την πλούσια φρουτώδη γεύση του και το έντονο άρωμά του!
Διάρκεια ξενάγησης: 45 λεπτά - 1 ώρα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ξενάγηση στον Κόσμο της Ελιάς Πηλίου προσφέρεται όλο το χρόνο αλλά η παραγωγή ελαιόλαδου (το πάτημα της ελιάς) πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο.